Kinesioteippauskurssi ja purentaelimentoimintahäiriökurssi takana, mitä edessä?

Kinesioteippauskurssi oli syyskuussa Turussa. Opin uudella tavalla tukemaan niveliä, lievittämään kipua, helpottamaan liikettä ja ohjaamaan asentoa, aineenvaihduntaakin. Tämä aineenvaihduntaankin vaikuttava teippausmuoto tukee ajatusta, että hoidettava saa ohjeita ja sen lisäksi häntä ohjastetaan  teipin avulla liikkeen suuntaamiseen tai pois kivusta ja kohti helpotusta. LymphaTouch on tässäkin hyvä liikkeelle paneva voima ja kinesioteippaus siihen päälle..niin…

Toinen mielenkiintoinen kurssi oli Varalassa SOMTY:n järjestämä purentaelintoimintahäiriö- TMD- kurssi. Se oli nyt lokakuussa ja sain huomata, kuinka monisäikeinen on esimerkiksi päänsäryn hoito, tässä tapuksessa ehkä enemmän aamupäänsärkyyn liittyen. Kurssin anti oli anatomian ja fysiologian tärkeä kertaus leukanivelen, lihasten ja kaularangan osalta,  – osa jopa ihan uuttakin minulle. LymphaTouch – hoito tukee hyvin purentalihasten ja kaulan alueen lihasten rentouttamisessa, sekä leukanivelen kivun lievittämisessä.

Takana on projektisuunnitelman kirjoittaminen ja edessä on näyttöpäivä tuotekehittelijän erikoisammattitutkinnosta, 21.11.12. Edessä on myös pilotoinnit koskien purentaelinongelmista ja leukanivelkivuista poteville. Ryhmään tulee 10 henkeä. Pilotoinnin kysymykset koskevat mm LT:n vaikutusta ja merkitystä hoidossa.

Taitavasti siellä….pidän ansaitun loman joulukuussa, muista Sinäkin levätä ja hoitaa itseäsi!

Helena Tohmo - helena.tohmo (at) hotmail.com - Tasalanaukio 3, 21200 Raisio - 040-5316054

Helena Tohmo © 2020. Kaikki oikeudet pidätetään.