Uusi vuosi, uudet näköalat – aina voi aloittaa alusta.

Hei taas, työn ja vapaa-ajan sovittaminen yhteen vaatii taitoa ja uskallustakin. Virkistävä ja antoisa loma on takana.

Sain tuotekehittäjän ammattitutkinnon suoritettua ja todistus on työpaikan seinällä – muistuttamassa lupauksistanikin, jotka kirjasin projektiini. Olen ylpeä ja iloinen saavutuksistani. Sain myös esitteeni ja uuden käyntikorttini työstettyä yhdessä Turun ammattikorkeakoulun ja Novan opiskelijoiden kanssa. Lopputulos on mahtava – muistakaa käyttää opiskelijoita ja ammatti-ihmisiä hyväksenne, silloin kun oma aika ja taidot eivät riitä.

Pilotointi on jatkunut, ja vielä on yhteistyösarka kesken purentaelinfysioterapiassa. Uskon, että monella on purentaan liittyviä ongelmia ja siihen liittyvänä myös yläraajan ja kaulan alueen jännitystä. LymphaTouch – laitteen käyttö purentalihasten ja niskan- kaulan alueen jännityksiin on kivutonta. Ohjaus omiin joogatyyppisiin harjoituksiin tukee hoidettavan omaa roolia kuntoutumisessa.

Olen kokenut uuden toimipisteeni sekä koulutuksieni kautta saaneeni mahdollisuuden aloittaa ihan alusta. Joskus sitä jämähtää paikoilleen, myös kiire tuntuu tempaavan mukaansa ja elämä jotenkin vain lipuu ohitse.  Elämä on aina tässä hetkessä, sitä ei voi elää eilisen tai huomisen kautta. Muistetaan oma vastuu elämästämme.

 

Kinesioteippauskurssi ja purentaelimentoimintahäiriökurssi takana, mitä edessä?

Kinesioteippauskurssi oli syyskuussa Turussa. Opin uudella tavalla tukemaan niveliä, lievittämään kipua, helpottamaan liikettä ja ohjaamaan asentoa, aineenvaihduntaakin. Tämä aineenvaihduntaankin vaikuttava teippausmuoto tukee ajatusta, että hoidettava saa ohjeita ja sen lisäksi häntä ohjastetaan  teipin avulla liikkeen suuntaamiseen tai pois kivusta ja kohti helpotusta. LymphaTouch on tässäkin hyvä liikkeelle paneva voima ja kinesioteippaus siihen päälle..niin…

Toinen mielenkiintoinen kurssi oli Varalassa SOMTY:n järjestämä purentaelintoimintahäiriö- TMD- kurssi. Se oli nyt lokakuussa ja sain huomata, kuinka monisäikeinen on esimerkiksi päänsäryn hoito, tässä tapuksessa ehkä enemmän aamupäänsärkyyn liittyen. Kurssin anti oli anatomian ja fysiologian tärkeä kertaus leukanivelen, lihasten ja kaularangan osalta,  – osa jopa ihan uuttakin minulle. LymphaTouch – hoito tukee hyvin purentalihasten ja kaulan alueen lihasten rentouttamisessa, sekä leukanivelen kivun lievittämisessä.

Takana on projektisuunnitelman kirjoittaminen ja edessä on näyttöpäivä tuotekehittelijän erikoisammattitutkinnosta, 21.11.12. Edessä on myös pilotoinnit koskien purentaelinongelmista ja leukanivelkivuista poteville. Ryhmään tulee 10 henkeä. Pilotoinnin kysymykset koskevat mm LT:n vaikutusta ja merkitystä hoidossa.

Taitavasti siellä….pidän ansaitun loman joulukuussa, muista Sinäkin levätä ja hoitaa itseäsi!

Verkostoitumisesta ja tuotekehittäjän tutkinnon edistymisestä

Hei taas kaikki erikseen ja yhdessä!

Olemme siirtyneet syksyn tunnelmiin:kynttilät ja puiden lehtien väriloisto suovat meille valoaan ja tuovat uusia näkökulmia elämään, tyhönkin. Minä olen jatkanut kotipalveluyrittäjien verkostoitumiskoulutusta Turun Amkk:ssa. Nyt syksyllä opiskelemme omavalvontajärjestelmää ja laadun käsikirjan työstämistä. Tarkoituksenamme on saada yhteinen toimintapolitiikka käyttöön ja aika näyttää, miten olemme onnistuneet asiassa. Yhteiset kotisivut ovat jo olleet loppusilausta vaille käytössä, nyt on tulossa myös erikoisosaamisemme ja yhteystietomme päivitettyinä sivuille. Oma motiivini verkostoitumiskoulutukseen oli se, että huomasin ”pakertavani” melko yksin ja en osannut käyttää asiantuntijapalveluita hyödykseni. Joten esimerkiksi markkinointi on jäänyt lähes kokonaan tekemättä ja oman työn kehittäminenkin on ollut työlästä.

Kun noin kaksi vuotta sitten hankin LymhaTouch – laitteen, on senkin tuotteistaminen ja markkinointi nyt lähtenyt hyvin käyntiin tuotekehittäjän tutkinnon myötä. Projektisuunnitelman tulee olla valmis 21.11.12, sitä ennen on edessä pilotointi tai ainakin sen suunnittelu ja suunnitelman puhtaaksi kirjoittaminen. Nyt jo kesken opiskelun huomaan, että yrittäjyyteen liittyvä lukeminen on ollut erikoisen hyödyllistä ja antoisaa, koska päässä pyörii jo uusia ajatuksia, esim. uudesta koulutuksesta: purentaelinvaivojen fysioterapiasta, ja siihen sopii hyvin yhdistettynä LymphaTouch – hoito.

Muistathan, kuten Max Planck sanoo:” Kun muutat tapasi nähdä asiat, näkemäsi asiat muuttuvat.”

Taitavasti siellä…

Verkostoituminen tai jotain yllättävää..

Hei kaikille, nyt on jo kesäkuu ja kaikenlaista on taas sattunut, niin kun kuuluukin elämässä.Sain työhuoneeni valmiiksi toukokuun lopulla ja kuinkas sitten kävikään: Olin kutsunut terveyskeskuksemme johtavan lääkärin paikalle katsastamaan uudistetut tilani ja sitä kautta lähettäisin tarvittavat kaavakkeet Aluehallintovirastoon(AVI). Aamulla, jolloin kutsuvieras saapui, olin nostanut jauhesammuttimen hyllylle, vähän niin kun pois tieltä, ennen omaa pysyvää paikkaansa. Hylly ei pysynytkään paikoillaan, vaan valahti muutaman sentin ja jauhesammutin putosi lattialle ja laukesi…jauhe oli vaaleansinistä ja sitä oli ja se laskeutui kaikkialle huoneeseen! Huone oli ”sinisen härmän” peitossa ja yhtäkkiä kaikki oli jollain lailla ”poispyyhkäisty”! No, lääkäri saapui, olin laittanut ilmastoinnin päälle, aukaissut ovet ja suljin työhuoneeni ja otin vieraani vastaan. Hän kertoi tulleensa perille hajun perusteella ja sitten nauroimme, ihan oikeesti.. Aukaisin ”sinisen huoneeni” oven ja jatkoimme nauramista. Vahingolle ei voinut enää mitään, onneksi tietokoneeni oli laukussa ja LymphaTouch-laite nökötti nurkassa, hyvin suojattuna, hieman ehkä hämillään. Mielestäni kaikki laitteeni ja esineeni saivat aivan kun uuden ”lookin” ja tehtävän. Kuten minäkin,  jatkan työtäni palvellen ja kerron sitten ensi kerralla verkostoitumisesta, koskien kotipalvelujen verkostoitumishanketta…ollaan kuulolla ja taitavasti siellä..

Muutto ja Tuotekehittäjän koulutuksesta

Hei taas, nyt sitten muutto on tehty, muutin työpisteeni Raision keskustaan Tasalanaukio 3:een. Tilat ovat toisessa kerroksessa ja samoissa tiloissa työskentelee hammaslääkäreitä, suuhygienisti ja hieroja. Minulla on kaksi työhuonetta, joista toivon pian saavani uudet kuvat kotisivuilleni. Olen muutosta kovin innoissani ja tyytyväinen ratkaisuun, jossa työpiste on mukavan matkan päässä kotoa.

Sitten siitä koulutuksesta, josta lupasin kertoa: aloitin viime keväänä eli vuosi sitten Tuotekehittäjän erikoisammattitutkintoon tähtäävän koulutuksen. Minustakin tuli Sammon takooja ! Koulutukseen osallistuu eri alojen yrittäjiä ja jokaisen tuli miettiä alkutaipaleella, mikä, mitä työhön liittyvää olisi sellaista, mitä voisi kehittää, jotain uutta, jotain uudistusta tai vastaavaa. Minä otin aiheeksi LymphaTouch-laitteen(LT) vaikutukset työni kehittämisessä. LT:n avulla työni kuva on muuttunut: olen saanut hyviä tuloksia mm. kivun hoitamisessa, turvotuksen poistamisessa. Työni on keventynyt ja laite on tuonut uusia mahdollisuuksia auttaa esim. hermokipujen hoitamisessa ja rasitusvaivojen vähentämisessä.  Asiakkaat ovat antaneet hyvää palautetta ja tein kyselyn hoidon vaikutuksista ja vastaukset ovat oikein kannustavia. Palautteen merkityshän on erittäin suuri, kun aloittaa jonkun uuden hoitomenetelmän.

Seuraavalla kerralla kerron verkostoitumisesta ja sen vaikutuksista työssäni ja siihenkin liittyy totta kai LymphaTouch. Siihen saakka hyvää kevättä..

LymphaTouch-hoito jatkuu

Hei, vihdoinkin pääsin alkuun. Olen muuttanut kotia viimeisen kuukauden aikana ja samalla työpisteeni tulee muuttamaan Raision keskustaan. Työt jatkuvat uudessa toimitilassa huhtikuun alusta. Olen kuitenkin jatkanut työsarkaani. LympahTouch-laite on ollut päivittäin käytössä sekä neurologisesti sairaiden, että kivusta ja turvotuksesta potevien kanssa. Selkä- ja niskakipu pitää sisällään usein imusuoniston heikon kierron esim. kaulan alueella sekä nivusissa. Tästä asiasta puhui eilen (22.3.12) Aamutohtorissa fysiatri Jukka Pekka kouri. Hän kertoi eri turvotuksen muodoista ja myös LympahTouch-laitteesta ja sen hyödyistä. Jos haluat tietää lisää LymphaTouch -laitteesta ja hoidosta , katso sivut: www.lymphatouch.com ja www.healthylifedevices.com.

Itse hankin laitteen noin vuosi sitten, alussa vuokrasin sen puoleksi vuodeksi, mutta sitten havaisin sen hyödylliseksi monessa mielessä: sen avulla asiakas kokee renotutumista, jännityksen lievittymistä, hoito on helppo antaa, se on kivutonta, se räätälöidään ja se perustuu imunestekiertoon, fysiologiaan ja alipaineen käyttöön. Tästä on hyvä jatkaa..seuraavaksi kerron koulutuksestani, minkä aloitin viime toukokuussa ja sekin koskee LymphaTouch-laitetta..

LymphaTouch

Hei kaikki ja tervetuloa sivuilleni, joiden tarkoituksena on levittää tietoa LymphaTouch-laitteen käytöstä ja kokemuksista.

Helena Tohmo - helena.tohmo (at) hotmail.com - Tasalanaukio 3, 21200 Raisio - 040-5316054

Helena Tohmo © 2019. Kaikki oikeudet pidätetään.